De Bordesplein feestelijk geopend

29-01-2017 Nieuws Redactie

Fotografie: Paul Meuldijk

VLAARDINGEN - Zaterdagmiddag 28 januari werd om 15.00 uur het vernieuwde Burgemeester de Bordesplein in Vlaardinger-Ambacht feestelijk geopend. Bewoners, waaronder kinderen en ouderen, live muziek en wethouder Ruud van Harten speelden daarbij een hoofdrol. Van Harten verrichtte samen met de directeur van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., John Massaar, de opening.

Rond en vlakbij dit plein, dat midden in Oud-Ambacht ligt, waren vroeger veel winkels voor de dagelijkse boodschappen gevestigd. De bakker, slager, drogist,  postkantoor, groenteboer, apotheek en meer. Het plein was in de afgelopen jaren echter gereduceerd tot een hondenuitlaatplek,  met vervuild gras en verwaarloosde struiken.

Ruim een jaar geleden startte, op initiatief van de bewoners, een intensief ontwerpproces om tot een vernieuwd Bordesplein te komen. Roel Crul, ontwerper van buitenruimten, is met de ideeën van een klein groepje betrokken bewoners, allen actief in het Bewonersplatform Oud Ambacht, tot verschillende visies op het plein gekomen. Roel heeft in Vlaardingen onder andere het Speeleiland bij Park’t Nieuwelant en het plein bij de Van Kampenschool, in het centrum, ontworpen. De diverse ontwerpen die in de loop van de tijd tot stand kwamen, zijn steeds teruggekoppeld naar iedereen die zich betrokken voelde bij het plein. Met alle ingebrachte ideeën is zo veel mogelijk rekening gehouden.

Dankzij financiële inbreng van de Gemeente Vlaardingen, het Fonds Schiedam-Vlaardingen en verschillende bedrijven in Oud-Ambacht, kon een prachtig, uitnodigend plein als eigentijdse ontmoetingsplek voor de hele buurt worden gerealiseerd. Een plein voor jong en oud. Een aantrekkelijk parkje met zitplekjes, paadjes, een speelboom, een vogeldrinkplaatsje, frisse groene gazons en mooie bomen en planten. Uniek is een klein buurtpodium voor bijvoorbeeld muziekoptredens en (poppenkast)voorstellingen. Maar het is ook een geweldige speelplek voor kinderen als er geen optredens zijn. Verder is op het plein de eerste “praaiplaats” (een uniek buurtmededelingenbord) in Vlaardingen te vinden.

 

Bekijk de foto'sGerelateerd