Categorieën

Service

De Chinezen komen...

De Chinezen komen...
Nieuws

De Chinezen komen...

  • Redactie
  • 15-01-2015
  • Nieuws
De Chinezen komen...
VLAARDINGEN/ROTTERDAM - Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis zullen drie Chinese marineschepen een bezoek brengen aan ons land en daarbij langs Vlaardingen varen. Van 26 tot en met 30 januari liggen ze namelijk in Rotterdam. Het Nederlandse marineschip de Zeven Provinciën zal ze opvangen en begeleiden. 

Het gaat om het fregat Yun Cheng, het amfibisch transportschip Changbai Shan en bevoorrader Chaohu. Zij worden de 26e om 10.00 uur op de Holland-Amerikakade welkom geheten door plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten, schout bij nacht Ben Bekkering. De Marinierskapel van de Koninklijke Marine, een erewacht en ongeveer vierhonderd in Nederland wonende Chinezen luisteren het ceremonieel op.

Het amfibisch transportschip is op woensdag 28 januari geopend voor publiek. Dit zal zijn van 09.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Het bezoek maakt onderdeel uit van een Europese rondgang door de Chinese groep. Eerder deed het al Engeland aan. Ook bezoekt het nog Duitsland waarna Nederland aan de beurt is. Vervolgens gaat de groep naar Frankrijk en Griekenland.