De nieuwe kleren van de… inbreker

07-01-2018 Nieuws Redactie

De Binnensingel begin vorige eeuw. foto: Stadsarchief

VLAARDINGEN – In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 7 januari 1919: De nieuwe kleren van de... inbreker.

De criminaliteitscijfers; er is regelmatig discussie over. Daalt het aantal misdrijven  of neemt het juist toe? Zeker is dat ook een eeuw geleden de mensen op hun hoede moesten zijn om geen slachtoffer te worden van lieden die het op hun bezittingen hadden gemunt. Een echtpaar op de Binnensingel was wat minder alert en sliep gewoon door terwijl inbrekers de spullen naast hun bed meenamen. 

In den nacht van zondag op maandag heeft te Vlaardingen een brutale inbraak plaats gehad. Door uitsnijding van een ruit hebben dieven zich toegang weten te verschaffen tot de woning van den heer A.G. van Vliet aan den Binnensingel en heel wat van hun gading medegenomen. Van een stoel, staande nabij het bed, hebben ze de kleeren van den heer des huizes afgenomen en daaruit gestolen een bedrag van 700 mark, een gouden horloge met dito ketting, enz.  

In den zak van den pantalon zaten bovendien de sleutels van de brandkast en van het bureau, doch gelukkig voor den eigenaar hebben de dieven van dit voordeel geen profijt, getrokken. Voorts hebben ze nog meegenomen een winterjas, een demi en een colbertjasje. De gebruikelijke fooien hadden de heeren achtergelaten. Het echtpaar, dat 's avonds laat thuis was gekomen, had van den inbraak niet het minste gehoord. 

Door den hoofdcommissaris van politie te 's Gravenhage waren gisteren twee politiehonden beschikbaar gesteld om spoor te zoeken, doch dit leverde geen resultaat op.

Gerelateerd