De top is bereikt voor China Garden

09-10-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De nieuwbouw van restaurant China Garden, ofwel ’t Platje, bereikte eind september het hoogste punt. Traditioneel reden voor een feestje met ‘pannenbier’, en met enig uitstel werden vanmiddag leden van de pers en andere belangstellenden ontvangen voor een rondleiding. Die werd gegeven door Jun Chou, de zoon van de familie, die samen met architect Wijnand Houdijk een en ander vertelde over de voortgang van het project. Een verhaal dat verteld werd op een bouwplaats met etages die, op een vaste wenteltrap na, volkomen leeg waren, maar het enthousiasme van Jun Chou wakkerde het voorstellingsvermogen wel aan. De wind in het open gebouw maakte het echter niet altijd even goed verstaanbaar.

Er staat in ieder geval een stalen geraamte dat nu gevuld kan worden. De verwerking en afvoer van asbest was één van de redenen dat er afgeweken moest worden van de oorspronkelijke planning: ’t Platje haalde de kerst van dit jaar niet maar zal in het voorjaar van 2020 opengaan. Als alles goed blijft gaan.

Eenmaal af zal het nieuwe restaurant ongetwijfeld weer veel Vlaardingers naar de waterkant lokken. Immers het uitzicht wordt weer schitterend, met uitzicht op de Nieuwe Maas, op welke plek je ook zit in de nieuwe restaurantzaal. Een teruggekeerd dakterras, dat er vroeger ook was, draagt hier nog eens extra aan bij. Bij ’t Platje voeren ze in ieder geval een uitgekiende, en charmante, pr-strategie om te zorgen dat het restaurant zeer regelmatig genoemd blijft worden. Regelmatig de pers uitnodigen, en ook anderen, zelfs al valt er niet zoveel meer te zien dan pakweg een week, of enkele weken, geleden.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date