Definitief besluit pollers Westhavenkade

26-11-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft een definitief besluit genomen over het gebied dat wordt begrensd door de pollers aan de Westhavenkade. Simpelweg gezegd: staan de pollers omlaag dan kun je doorrijden, staan ze omhoog dan is het omrijden geblazen.

De Westhavenplaats wordt een erf. De maximum snelheid is 15 km per uur. Laden en lossen mag overal, parkeren niet. Gedurende het terrassenseizoen, dat loopt van 1 april tot en met 31 oktober, is de Westhavenplaats voor motorvoertuigen dagelijks afgesloten van vijf uur ’s middags tot zes uur  ‘s ochtends. Tijdens de winterperiode, van 1 november tot en met 31 maart, vindt de afsluiting plaats op vrijdag van tien uur ’s avonds tot zaterdagochtend vroeg om drie uur en op zaterdag van tien uur ’s avonds tot zondagochtend vroeg om drie uur. Buiten deze tijden staan de pollers permanent omlaag.

Het eenrichtingsverkeer op de Westhavenplaats/kade blijft gehandhaafd, vanaf de zijde van de Dayer richting de Oude Havenbrug. Met deze verkeersmaatregelen hoopt het college dat de Westhavenplaats gebruiksvriendelijker wordt en kan de bebording worden geminimaliseerd.

Het verkeersbesluit van het college zal naar verwachting deze week worden gepubliceerd. Het is tot zes weken daarna nog mogelijk voor bewoners om er bezwaar tegen aan te tekenen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date