Desirée Curfs genomineerd voor Overheidsmanager van het Jaar 2018

19-07-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/DEN HAAG – Desirée Curfs, de directeur van het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS, is genomineerd voor de titel Overheidsmanager van het Jaar 2018. Na een eerste nominatieronde is zij ‘overgebleven’ met vier andere genomineerden op de ‘shortlist’. Desirée Curfs is volgens het nominatierapport een verbinder pur sang. Als directeur Stroomopwaarts in het participatiebedrijf van de gemeente Maassluis, Schiedam en Vlaardingen creëert zij dwarsverbanden tussen deze gemeente, maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners. Met haar visie inspireert zij haar medewerkers het verschil te maken voor een ander. Als een bevlogen overheidsmanager is zij met haar organisatie het boegbeeld van het werkveld van het sociale domein. In een eerste reactie laat Curfs weten 'zeer vereerd te zijn'.

De jury was verder onder de indruk van de kwaliteit van de betogen, waarin de aandragers vol lof over hun (oud-)collega spreken. ,,Alle voorgedragen overheidsmanagers zijn excellente leidinggevenden, de vijf die doorgaan hebben allen iets onderscheidends’’,  aldus Jetta Klijnsma, juryvoorzitter en Commissaris van de Koning Provincie Drenthe. De verschillende overheidsmanagers, werkzaam binnen ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, adviesorganen, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen werden voorgedragen in het kader van het thema van de Verkiezing ‘Leider in Verbinding’.

Na het gesprek tussen de overheidsmanager en de jury worden halverwege september de drie finalisten voor de Verkiezing bekend gemaakt. Vervolgens zal de jury bij de finalisten op werkbezoek gaan. Tijdens een feestelijke avond in de Ridderzaal op 19 november 2018 wordt één van de finalisten gekroond tot ‘Overheidsmanager van het Jaar 2018’.

 

Over de Verkiezing

De Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar volgt al meer dan twintig jaar de beste managers van de Nederlandse overheid op de voet: leidinggevenden met uitzonderlijke managementkwaliteiten en een stevige verantwoordelijkheid. De Award Overheidsmanager van het Jaar is daarmee dé beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap.

 Gerelateerd