Die klap komt hard aan: spring niet van bruggen!

13-08-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Springen van bruggen is wel spannend, maar brengt serieuze risico’s met zich mee. Dat merkte ook de zoon van één van onze lezers vandaag. Bij een sprong van een brug in Vlaardingen ging het goed mis en de jongen liep een behoorlijke verwonding op aan zijn been. En dat had nog slechter kunnen aflopen met een dwarslaesie als hij net even anders in het water terecht was gekomen.

Een brug is vaak hoger dan deze lijkt; door de klap op het water kan een springer botbreuken of een klaplong oplopen. Door het troebele water is niet te zien wat er onder water ligt. Fietsen en winkelwagentjes op de bodem kunnen nare verwondingen veroorzaken. En als een springer een onder de brug doorvarend schip over het hoofd ziet, zijn de gevolgen helemaal niet te overzien. Net zoals  het zwemmen bij een brug verboden is, is ook het springen van bruggen verboden, en ja, ook in Vlaardingen. Boetes kunnen oplopen tot zo’n €140 en daar moet een gemiddelde jongere toch aardig wat vakken voor vullen, kranten rondbrengen of andere werkzaamheden verrichten.

,,Spring niet van bruggen’’, zo schreef de vader van de jongen wiens been op de foto staat. ,,Mijn zoon sprong van een brug en ik wil dat andere kinderen daar mee stoppen’’.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date