Categorieën

Service

Dierenweide het Hof overgedragen

Dierenweide het Hof overgedragen
Nieuws

Dierenweide het Hof overgedragen

  • Redactie
  • 02-04-2015
  • Nieuws
Dierenweide het Hof overgedragen
VLAARDINGEN - In ‘t Hof is al meer dan 75 jaar een dierenweide. Veel Vlaardingers, van jong tot oud, genieten van de geitjes, schapen en vogels die er wonen. Het beheer van de dierenweide was lange tijd in handen van de gemeente Vlaardingen maar door bezuinigingen dreigde de dierenweide te moeten verdwijnen. Een aantal bewoners heeft het initiatief genomen om te zoeken naar een mogelijkheid om de dierenweide te behouden. En dat is gelukt. Op 1 april nam de vereniging Dierenweide Het Hof het beheer en de verzorging van de dieren over. Wethouder Ruud van Harten droeg de weide en de dieren even na vier uur 's middags op feestelijke wijze over aan de vereniging.

De grote groep bewoners uit de omgeving heeft inmiddels voor een goed beheer van de dierenweide de Vereniging Dierenweide Het Hof opgericht. Iedereen die de dierenweide een warm hart toedraagt kan daar lid van worden. Wethouder Ruud van Harten doneerde bij de overdracht zelf het lidmaatschapsgeld voor minimaal een jaar en droeg daarbij ook namens de gemeente wat basisgereedschap en een geit over. Het beestje zal overigens binnen korte tijd jongen, dus uitbreiding van de levende have is al gegarandeerd.

Word lid van de Vereniging Dierenweide Het Hof!

Een vereniging kan niet bestaan zonder leden en een bron van inkomsten. Als u ook wilt bijdragen aan de verzorging van de dieren en het in stand houden van de dierenweide, wordt dan lid van de Vereniging Dierenweide Het Hof ! Voor een bedrag vanaf € 10,- per jaar bent u a lid. Natuurlijk bent u vrij om meer te geven. Voor bedrijven die lid willen worden vraagt de Vereniging een lidmaatschapsbedrag vanaf € 100,- per jaar. Aanmelding kan via de website www.dierenweidehethof.nl , maar u kunt ook een bedrag direct overmaken op het volgende bankrekeningnummer: NL82INGB0006799990.