Dirks zegetocht!

13-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Graaf Dirk III krijgt aanstaande vrijdag als overwinnaar van de Slag bij Vlaardingen een warm onthaal met een grote optocht: een ware zegetocht.  De Rotterdamse acteur en presentator Joris Lutz  betreedt als graaf Dirk III in vol ornaat het middeleeuwse Flardinga. Komt dat zien!

De graaf heeft een bonte stoet volgelingen, van jong tot oud en uit alle rangen en standen. De jeugd gaat voorop in de stoet, met zelf beschilderde trommels en banieren. Dan volgen middeleeuwse bewoners en een schaapsherder met zijn kudde. Ook de gilden zijn present met bedrijfsvaandels en Vlaardingse gemeenteraadsleden schrijden als notabelen mee in hun middeleeuwse gewaden.

Barse soldaten steken schril af tegen de pracht en praal van Othilde van Saksen, de vrouw van graaf Dirk III, en haar hofdames.

Aan het eind zien we dan de man om wie het vandaag allemaal draait: graaf Dirk III te paard, omringd door zijn lijfwachten, een valkenier en nog meer entourage.

Op het Veerplein ontvangt burgemeester Annemiek Jetten de overwinnaar. Wie heeft nu de macht in Vlaardingen?

 

Dresscode Stadsspektakel: ruig, edel, stoer

Als we dan toch met z’n allen 1000 jaar terug stappen in de tijd, laten we dan verkleed gaan feesten. Wil je gewoon in je 2018-kleren komen? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

 

Alle info op een rijtje
 

Wat: Dirk en zijn mannen krijgen een warm onthaal

Waar: Van Het Hof naar het Veerplein

Wanneer: Vrijdag 15 juni, van 20.00 tot 21.30 uur

Waarom: We hebben gewonnen en dat is een historische mijlpaal!

Door: Dirk III en zijn volgelingen

Voor: Vlaardingers van nu en andere blije toeschouwers

Kaartjes: Niet nodig!Gerelateerd