Dit is ‘m: de jongste kapper van Nederland!

19-01-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De 14 jarige Milan uit Deventer werd eind vorig jaar uitgeroepen tot de jongste kapper van Nederland. Maar of dat terecht was? In Vlaardingen kun je Yusuf Bozdag aan het werk zien bij kapsalon MStyle aan de Schiedamseweg en hij is net een maandje jonger dan Milan.

Net als Milan is Yusuf ook zo’n twee jaar geleden gestart, maar hij kwam al bij MStyle van kleins af aan; de eigenaar is zijn oom en die liet hem er rond lopen en vooral veel kijken. Totdat Yusuf zei dat hij ook wilde knippen, toen hij 12 jaar was. Zijn oom wilde hem wel de fijne kneepjes van het vak leren en dat betekende de eerste tijd vooral kijken, kijken en nog eens kijken hoe alles moest. Op zijn twaalfde mocht hij ook voor het eerst de tondeuse en schaar hanteren, voorzichtig en natuurlijk met zijn oom ernaast. En op zijn veertiende staat hij nu op vrijdag en zaterdag te knippen, scheren en met tondeuse de klanten weer een mooi kapsel te geven. Een overloopje is populair, van boven knippen en geleidelijk aan met tondeuse en scheermes dunner richting de nek afwerken. En Yusuf heeft het blijkbaar prima ‘in de vingers’, want er zijn al aardig wat klanten die naar hem vragen, zo vertelt zijn oom.

,,Ik doe dit natuurlijk vrijwillig’’, vertelt Yusuf. ,,Maar ik vind het wel erg leuk en ik wed dat ik jonger was dan toen Milan begon die tot jongste kapper was uitgeroepen’’, zo lacht hij. ,,Ik zit doordeweeks nog op school en dat vind ik wel belangrijker, nu in de derde klas van de Havo’’. Of Yusuf een toekomst als kapper tegemoet gaat? ,,Nee, ik wil graag arts of tandarts worden later. Ik vind het menselijk lichaam en hoe het werkt heel fascinerend en wil graag daarmee verder’’.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date