Dit is wat je allemaal moet weten over het afsluiten van een internetabonnement

03-12-2022 Nieuws Ingezonden mededeling

Het internet speelt inmiddels bijna 20 jaar lang een cruciale rol in onze samenleving. De verwachting is dat het belang van het internet echter alleen nog maar zal blijven groeien. Het is dan ook zeker geen wonder dat haast iedereen een internetabonnement heeft afgesloten. Helaas ontbreekt het bij veel mensen aan kennis om dit zo optimaal mogelijk te doen. Daarom vertellen we je in deze blog alles wat je moet weten over het afsluiten van een internetabonnement, zoals het beste moment van het jaar en hoe je aanbieders van internet vergelijken kunt.

Wat een internetabonnement precies inhoudt

In de eerste plaats is het van groot belang om te weten wat een internetabonnement precies inhoudt. Het stelt je bijvoorbeeld in staat om gebruik te maken van streamingdiensten zoals Netflix, maar ook om op het wereldwijde web te surfen of online betalingen te verrichten. Verder krijg je toegang tot diensten zoals videobellen, film & televisie. In sommige gevallen heb je ook te maken met extra opties zoals de mogelijkheid om een VPS te installeren.

Met je smartphone kun je veel van deze zaken ook, maar het heeft toch een aantal beperkingen. Zo zijn er bijvoorbeeld beperkingen in de bandbreedte (de hoeveelheid gegevens die je kan downloaden en uploaden) en het maandelijkse toegestane datagebruik. 

Het beste moment om een abonnement af te sluiten

Wist je dat er een moment van het jaar is waarbij het afsluiten van een internetabonnement objectief gezien het beste is? Dit is gedurende de periode van Black Friday tot Cyber monday. Op deze drie dagen die vanuit de VS zijn over komen waaien, zijn er vaak grote kortingen beschikbaar op internetabonnementen van alle providers. Wees dus slim door extra aandachtig te zijn gedurende de periode van Black Friday tot Cyber Monday.

Let op deze zaken voordat je jouw internetabonnement afsluit

Er zijn een aantal zaken die je absoluut in de gaten moet houden als je providers gaat vergelijken. Kijk bijvoorbeeld goed naar welke extra opties er worden aangeboden en wat de kosten per maand zijn. Zorg er ook voor dat je op de hoogte bent van het soort klantenondersteuning en of er al dan niet een contractperiode is bij het abonnement. 

Bel je provider op om een goede aanbieding te krijgen

Tot slot hebben we een speciale tip voor je om altijd het beste internetabonnement te krijgen. Wanneer jij tevreden bent over je provider, maar graag minder wilt betalen voor je internetabonnement, is het slim om je provider op te bellen. Daarbij kun je zeggen dat je een tevreden klant bent, maar onlangs een beter aanbieding van een concurrent hebt gekregen. Als tegenvoorstel kunnen ze jou dan een betere deal aanbieden, waarmee je ook kosten kunt besparen.

Met deze tips ben je nu goed voorbereid op het afsluiten van een internetabonnement. Door van al deze informatie gebruik te maken, ben jij in staat om het beste abonnement te krijgen dat het best bij jouw behoeftes past. Wij wensen je alvast veel succes hiermee.