Drevenbuurt moet als eerste van het gas

27-06-2022 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen wil de Drevenbuurt in tien jaar volledig gasvrij hebben. Alle gasaansluitingen in de hele wijk moeten dan zijn verdwenen. ,,Het gebruik van aardgas draagt bij aan opwarming van de aarde'', aldus de gemeente Vlaardingen. ,,De komende dertig jaar stappen we in Nederland over op andere duurzame manieren van verwarmen. Ook in Vlaardingen is deze verandering in voorbereiding.'' En als eerste dus in de Drevenbuurt. Maandag- en dinsdagavond kunnen alle bewoners van de wijk hun licht opsteken op informatiebijeenkomsten in de Jozefmavo.

Hoe de wijk precies gasvrij moet worden, staat nog niet vast. ,,Samen met de buurtbewoners en bewonersgroep Duurzaam op Dreef gaan we zoek naar welke mogelijkheden er voor deze buurt zijn en welke het best aansluiten op de wensen van de bewoners'', aldus de gemeente. In 2024 moet er een plan klaar zijn en aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Tijdens de informatiebijeenkomsten vanavond en morgenavond krijgen de buurtbewoners informatie over het project en is er gelegenheid om vragen te stellen, zorgen te delen en wensen en ideeën naar voren te brengen. ,,Ook bespreken we met de bewoners hoe zij in het traject graag betrokken willen worden.''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date