Drie Vlaardingers in bijstand betrapt met huis in buitenland

23-02-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Stroomopwaarts heeft in de afgelopen drie jaar drie keer een onderzoek uitgevoerd naar vermogen in het buitenland van Vlaardingers met een bijstandsuitkering. In alle gevallen leidde dat tot beëindiging van de uitkering en terugvordering van ten onrechte verstrekte uitkeringen.

Dat blijkt uit cijfers die B&W van Maassluis heeft verstrekt op basis van vragen van Forum voor Maassluis. In de regel gaat het om een tweede huis(je) in het buitenland. In Maassluis zelf werd één keer een onderzoek ingesteld, in Schiedam acht keer, ook steeds me stopzetting en terugvordering als resultaat.

De Vlaardingers die de regels bleken te ontduiken hadden bezittingen in Turkije, Marokko en Spanje. 

Stroomopwaarts wordt geacht als uitvoeringsorganisatie op het terrein van werk en inkomen ook onderzoek te doen naar mogelijke fraude. ,,Als onderdeel van een onderzoek naar vermogen kan er onderzoek naar vermogen in het buitenland worden gedaan'', zo stelt het Maassluise college. Stroomopwaarts besluit tot een onderzoek op grond van criteria die zijn benoemd in het beleidsplan Hoogwaardig Handhaven. Daarbij werkt de uitvoeringsorganisatie samen met het Internationaal Bureau Fraude-informatie (IBF).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date