Duurzaam cadeau voor Vlaardingen

18-11-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Tegel er uit? Groen er in! Dat kan niet alleen bij Vlaardingers met een tuin; de gemeente heeft ook genoeg bestrating om kritisch naar te kijken. Onlangs kreeg de gemeente 1.000 planten van een betrokken bewoner. En dan is het nog niet eens Sinterklaas!

Vlaardinger Dennis Vermaas liep tegen 1.000 Sneeuwballen’ (Viburnum lantana) aan in Amstelveen die vernietigd zouden worden omdat het project waar ze voor bestemd waren, niet door ging. Hij redde ze van vernietiging en haalde ze naar Vlaardingen. Extra duurzaam doordat hij daarbij ook nog eens een volledig elektrische wagen gebruikte.

Holy boft!
Maar waar laat je nu een cadeau van 1.000 planten in een stad vol straten, parkeerplekken, afvalcontainer en bermen, parken en groenstroken die al vol planten staan? De gemeente vond drie locaties in de wijk Holy waar we wel met een paar tegels minder kunnen. Daarnaast is er Park ’t Nieuwlant nog plek voor extra groen en in Vlaardingen West vinden ook enkele sneeuwballen hun nieuwe groeiplek.Gerelateerd