E.coli bacterie in drinkwater Vlaardingen

08-11-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In het drinkwater van Vlaardingen zijn E.coli bacteriën aangetroffen. Evides Waterbedrijf adviseert daarom alle inwoners van Vlaardingen om het kraanwater drie minuten te koken voordat ze het gebruiken om te drinken of eten van te bereiden. Het water is voor andere doeleinden – zoals (af)wassen en douchen – wel direct bruikbaar. Afhankelijk van het type E.coli leidt een besmetting tot meer of minder ernstige verschijnselen. In heel wat gevallen merk je er niets van. In andere gevallen gaat het om klachten zoals misselijkheid, braken en diarree. Ernstige besmettingen kunnen vermindering van de nierfunctie en bloedafbraak tot gevolg hebben. Dit heet het Haemolytisch Uremisch Syndroom (HUS). 

De bacterie is in het drinkwater terecht gekomen door werkzaamheden aan het leidingnet. Door het drinkwater drie minuten lang te koken worden de bacteriën onschadelijk gemaakt. U kunt het gekookte drinkwater gebruiken om te drinken of eten mee te bereiden. Gebruik voor het koken een fluitketel of pan. Water in waterkokers en koffiezetapparaten kookt in de regel namelijk geen drie minuten achtereen (check daarvoor de gebruiksaanwijzing van het apparaat).

Evides onderzoekt de mogelijke oorzaak en probeert de situatie zo snel mogelijk te verhelpen. Het kookadvies blijft gelden tot onderzoek aantoont dat het water in Vlaardingen volledig betrouwbaar is. Blijf het drinkwater voorlopig dus koken.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date