Een beter milieu? Samen kan het ook!

05-03-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Vereniging Leefbaarheid Marathonweg e.o. en de gemeente Vlaardingen hebben de handen ineen geslagen om samen te komen tot betrouwbare metingen op en rond de Marathonweg. Al jaren telt de gemeente het aantal verkeersbewegingen op belangrijke doorgaande wegen in Vlaardingen. Geluid en trillingen waren echter nog nooit gemeten. De bekende geluidscontouren werden vastgesteld aan de hand van het aantal voertuigen op de weg afgezet tegen de landelijk bekende normen. De Vereniging Leefbaarheid Marathonweg vindt het van groot belang dat er betrouwbare cijfers beschikbaar zijn bij de vaststelling van de aanpassingen aan de Marathonweg. Het leefmilieu gaat niet alleen over het aantal voertuigen en de daarmee gepaard gaande luchtvervuiling, maar ook over geluidsoverlast en over koffiekopjes die van de tafel af trillen bij langs denderende vrachtwagens.

In samenwerking met de gemeente zijn vandaag, maandag 5 maart,  metingen gestart. De gemeente laat verkeerstellingen uitvoeren en de Vereniging heeft het gerenommeerde bedrijf Fugro ingehuurd om geluids- en trillingsmetingen uit te voeren. Op 3 plaatsen wordt het verkeer geteld en op 5 plaatsen langs de Marathonweg staan gedurende twee weken geluids- en trillingsmeters opgesteld.De uitkomsten zullen in het 'visiedocument Marathonweg' aan de gemeente worden aangeboden.

Wilt u het werk van de Vereniging voor een beter leefmilieu steunen? Meld u zich dan kosteloos aan als lid via de website  www.leefbaarheidmarathonweg.nl Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date