Een blik van Robert Daalmeijer

30-10-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Hij laat zich regelmatig horen op Facebook als zeer betrokken inwoner van de stad. Eerst en vooral echter is Robert Daalmeijer een beeldend kunstenaar met bijzondere gaven. Wie zijn werk kent weet dat hij een haast fotografisch realisme op het schildersdoek weet vast te leggen. Na exposities van collega’s en leerlingen in het afgelopen jaar werd het daarom wel weer eens tijd voor een solo-expositie van eigen hand.

Robert Daalmeijer geeft inmiddels alweer 15 jaar les in Galerie De Duig. Zoals hij zelf zegt: “In een ogenblik”. De titel en het onderwerp van zijn solo-expositie sluit hier dan ook naadloos bij aan: ‘Oog en Blik’. Dertig schilderijen van antieke/nostalgische blikken en zo’n twintig ogen zijn speciaal voor deze expositie door Robert geschilderd. Blikken van Van Bensdorp of van Pette Cacao, een pepermuntblik van Van Slooten, een klein pruimtabakblikje, maar ook verschillende stijlen, zoals jugendstil en art-deco; ieder blik heeft zo zijn eigen verhaal en tekening,  in dit geval schildering. In de circa 20 ogen die worden getoond, zullen de meesten van ons bekende personen herkennen. Wie weet is het een voorproefje voor een volgende tentoonstelling met als thema ‘Vlaardingse Kijkers’, maar daar broedt Daalmeijer nog op. Deze expositie zal pas medio 2017 aan de orde zijn.

Een extraatje, en iets heel bijzonders bij deze expositie, zijn de originele blikken die bij de schilderijen komen te staan. Het schilderij vergezeld van de leidraad van het werk, iets dat eigenlijk bijna nooit wordt gedaan. De blikken zijn overigens samen met het schilderij te koop.

De expositie ‘Oog en Blik’ gaat van start op zaterdag 1 november om 13:00 uur en is te bezichtigen tot en met 30 november; iedere zaterdag en zondagmiddag van één tot vijf uur en op telefonische afspraak via 06-12959232. Na afloop zal het werk van Daalmeijer rondreizen langs verschillende galeries in Nederland.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date