Een gevaarlijke bewaakte overweg

14-01-2018 Nieuws Redactie

foto: Stadsarchief Vlaardingen

VLAARDINGEN – In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 14 januari 1927: Een gevaarlijke bewaakte overweg.

Voor het huidige station Vlaardingen-Oost werd gebouwd met de bekende onderdoorgang voor het autoverkeer, was de situatie ter plekke wat onoverzichtelijk. dat leidde regelmatig tot hachelijke situaties. Maar welke rol speelde de overwegwachter daarin?

Bij de spoorweghalte Vlaardingen-Oost zijn twee stel afsluitboomen, één voor de treinen uit Rotterdam, de andere voor de treinen uit Maassluis. 't Is nu reeds twee maal gebeurd dat een met passagiers gevulde autobus, stopte voor de afsluitboomen der Rotterdamsche lijn en zoodoende bleef wachten op de rails der andere lijn, terwijl er een trein uit Maassluis in aantocht was. Beide keeren is een groot ongeluk voorkomen, doordat de chauffeur, het gevaar bemerkende, direct achteruit reed. Dinsdagavond snelde de trein rakelings langs de voorwielen van de autobus. De politie onderzoekt nu deze feiten, ten einde proces-verbaal op te maken tegen den overwegwachter wegens het niet tijdig sluiten der boomen.

Gerelateerd