Een gruwelijk ongeval

17-04-2018 Nieuws Redactie

Boerderij aan de Maassluissedijk. foto: Stadsarchief Vlaardingen

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 17 april 1925: Een gruwelijk ongeval.

Een 27-jarige dame komt in 1925 om leven bij een gruwelijk ongeval.In die periode heeft de krant er blijkbaar geen enkel probleem mee om niet alleen de naam van de dame te noemen maar ook haar adres er meteen bij te zetten.  

Onze correspondent te Vlaardingen schrijft: Gistermorgen, ongeveer negen uur, had op den Maassluisschendijk tegenover de woning van den landbouwer J. Smit een droevig ongeval plaats. De zwaar beladen vrachtauto van de firma C. v. d. Burg & Zn., stomkuiperij, rijdende in de richting Maassluis, passeerde bij voormelde woning een zich in de zelfde richting begevende juffrouw per rijwiel. 

Terwijl de vrachtauto de juffrouw voorbijreed, slipte het rijwiel, waardoor de berijdster van haar rijwiel viel, en met haar hoofd tusschen het voor- en achterwiel van de auto kwam, met het noodlottig gevolg dat het achterwiel over het hoofd ging, dat totaal verbrijzeld werd. Het arme slachtoffer, dat door de zware verminking niet te herkennen was, bleek bij latere informaties te zijn de 27-jarige mej. Dijkshoorn, wonende Emmastraat 32. De inmiddels verschenen dr. Van der Harst kon slechts den dood constateeren. Den chauffeur, deelde men ons mee, treft in deze geen schuld.Gerelateerd