Een Superzomer

22-07-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Marijke Bozzano (Italië)

De zomer is in volle gang en zo te horen is het ook in Nederland een super zomer! Heel lang achter elkaar warm wat toch niet vaak voor komt. Misschien begrijpt iedereen nu hoe het is als het warm is en er ook gewoon  gewerkt moet worden, maar goed niet klagen want de meeste mensen betalen heel veel centen om het warme weer op te zoeken.

Als hier in Italië het hoogseizoen begint, en dan heb ik het over de maand juli en augustus, en het echt heel druk word met toeristen uit binnen- en buitenland, dan gaan wij de bergen in. Vorig jaar waren wij ook met onze kleinzoon Francesco er een lang weekend geweest, maar als je dan terugkomt in die drukte en warmte zou je zo weer rechtsomkeert maken. Dat bracht mij op het idee om voor de zomermaanden een huisje in de bergen te gaan huren, om zo wat langer daar te kunnen doorbrengen en ik vond er een voor vier maanden.

De eerste week van juni gingen wij voor het eerst: een klein huisje met een prachtig uitzicht en op het terrasje hoor je de watervalletjes. Overdag is het weer heerlijk maar ’s avonds  koelt het af waardoor je goed slaapt.

Het dorpje heet Viozena en dat ligt op zo’n 1245 meter hoogte met, zoals alle dorpjes, een kerk in het midden van het dorp. Daar is ook een pleintje met een klein hotel, inclusief bar en winkeltje, waar alleen het hoognodige verkocht wordt. In de middag gaat iedereen er zitten voor een praatje, een kopje koffie of een spelletje kaarten.

Het is een prachtige omgeving met veel wandelpaden. Ik heb er inmiddels al aardig wat gelopen, maar ik vind het ook leuk om zelf op zoek te gaan om nieuwe plekjes te ontdekken. En die heb ik ook ontdekt: schitterende watervalletjes met grote grasvelden , waar ik bosaardbeien heb geplukt. Die zijn klein maar honingzoet! De meeste huisjes zijn vakantiehuisjes en in deze tijd van het jaar leeft het echt; de mensen zijn vriendelijk en al snel maken zij een praatje.

Om echt boodschappen te doen is er een wat groter dorp: Ormea, en dat ligt op zo’n 20 min rijden met de auto. Er is één keer in de week markt en het heeft ook een gezellige winkelstraat.

In deze omgeving zie je overal op straat mooie beelden van steen, en de hele zomer worden er dorpsfeesten gehouden dus je hoeft je zeker niet te vervelen.

Deze afgelopen week hebben wij bezoek  van familie en vrienden uit Nederland gekregen en  na strandbezoekjes en andere uitstapjes kon ik het niet laten om hen dit unieke plekje te laten zien. Zij hebben genoten van het in deze pure natuur  badderen in de watervalletjes, en natuurlijk het onvermijdelijke lekker eten.

Zij zijn inmiddels al weer op weg naar hun volgende vakantieplek en wij gaan weer terug naar dit heerlijke rustige en koele plekje. Daar komen wij die warme dagen wel door!

Ik wens iedereen nog een mooie zomer en tot de volgende keer!


Ciao,

Marijke

Gerelateerd