Een terugblik op De Toekomst

02-11-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vandaag is het 30 jaar geleden dat bewonersorganisatie De Toekomst is opgericht. Bewonersorganisatie De Toekomst behartigt de belangen van bewoners in Holy-Zuidoost en in dat deel van Vlaardingen, waar ook de Nieuwe Vogelbuurt is, gebeurt er genoeg.

Tijd voor een feestje vanavond en dat werd gehouden in Het Breinpaleis aan de Talingstraat. Met tientallen bewoners, een deel van de uitgenodigde gemeenteraad, wat oud –raadsleden, voormalig wethouder van Wonen & Bouwen Hans Versluis, en zijn opvolger Ivana Somers. En met burgemeester Annemiek Jetten. Die werd eerst toegesproken door Dick van der Werf, de voorzitter van het bestuur van De Toekomst, die dat al ongeveer even lang ‘doet’ als dat de organisatie bestaat. Het kan dus niet anders of er heerst grote tevredenheid over de manier waarop Van der Werf zijn voorzitterschap invult.

In ieder geval waren het roerige tijden het afgelopen decennium waarin een groot deel van Holy-Zuidoost gesloopt werd, waarbij de sociale verbanden doorgaans uit elkaar gerukt worden. De wijk wordt nu weer opgebouwd, qua stenen, maar de bewoners die er nog steeds hun ‘plekkie’ hebben, hebben niet alleen nog de band met hun wijk, maar ook met elkaar. Genoeg kracht in deze wijk dus en dat kon je vanavond merken in Het Breinpaleis.

De komende tijd komen er nog genoeg veranderingen, vernieuwingen ook die beter zijn voor de buurt. ‘Zoals de rotonde op het kruispunt van de Zwanensingel met de Zwaluwenlaan’, zo schetste Dick van der Werf in het gesprekje dat we met hem voerden. Hij vertelde ook dat de komst van Moelanders, arbeidsmigranten op de voormalige velden van HVO aan de Zwanensingel, mogelijk alweer ‘van de baan is’. ,,De plek is geschikt bevonden voor woningbouw, dus ideaal om daar een deel van de woningen te bouwen die nodig zijn en waarover afspraken zijn gemaakt voor Vlaardingen, qua aantallen’’, zo betoogde Van der Werf.

Maar eerst was er vanavond het feestje, waarbij na een kort welkomstwoord Van der Werf een bord en bestekje aan burgemeester Annemiek Jetten overhandigde, die bedankte daarvoor, sprak zelf ook nog even, en opende vervolgens daarmee als eerste het buffet.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date