Een week discussie over vluchtelingen

12-10-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Voor wie mee wil discussiëren over vluchtelingen en hoe we hier in Vlaardingen mee om (kunnen) gaan wordt het een druk weekje. Van maandag tot en met zaterdag wordt er op drie verschillende plekken een bijeenkomst georganiseerd waar vluchtelingen onderdeel uitmaken van de discussie.

Op 24 september vergaderde de gemeenteraad er al over in een vier uur durende vergadering, waarna er vanuit onder meer de VVD nog een fors aantal vragen aan het college werd gesteld.

Vanavond vindt er in Café Stam aan de Markt een Politiek Café plaats, georganiseerd door de PvdA, waarbij een aantal voormalige vluchtelingen als spreker bij aanwezig zullen zijn. Inloop is vanaf 19.00 uur en de avond start om 19.30 uur. Te gast zijn onder meer burgemeester Bert Blase en Fareeda Shaikli die met haar ouders destijds uit Afghanistan is gevlucht.

Aanstaande woensdag vervolgens vindt het evenement Tegenlicht Meet Up plaats in KADE 40, onder leiding van presentator Yke Takens en mede op initiatief van het CDA en de ChristenUnie/SGP. Binnenkort zendt het VPRO televisieprogramma Tegenlicht de aflevering 'Gimme shelter’ uit, met nieuwe ideeën en oplossingen voor de toenemende vluchtelingenstroom geïnspireerd door pragmatisme en naastenliefde. Op deze avond wordt alvast de lokale situatie onderzocht; Welke initiatieven zijn er in Vlaardingen? Wat kunnen inwoners doen? Hoe gaat de politiek om met de uitdagingen? Daarnaast wordt ook stil gestaan bij de maatschappelijke onrust omdat er vragen zijn over de balans tussen goede opvang voor de vluchtelingen en de belangen van inwoners van gemeentes. Inloop is vanaf 19.15 uur aan de Westhavenkade 40.

Aanstaande vrijdag 16 oktober tenslotte is het weer Talk of the Town in de Kroepoekfabriek met een scala aan onderwerpen én een gratis concert van Heavylight. Presentator Tjerk van der Ende zal zelf ook hier het ‘onderwerp vluchtelingen’ behandelen. Inloop vanaf 19.30 uur en Talk of the Town start om 20.00 uur.

 Gerelateerd