Eerste collectieve zonnedak van Vlaardingen in gebruik

13-03-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN Wethouder Jacky Silos stelde dinsdag 12 maart het eerste collectieve zonnedak van de Coöperatie Vlaardings Energie Collectief (VEC) in gebruik. Het is het eerste collectieve product van het VEC dat opgeleverd is, dus dat was wel een feestje waard.

Het dak met 230 zonnepanelen is geplaatst op het bedrijfspand van Motexion aan de James Wattweg 22 in Vlaardingen. 34 Vlaardingers hebben één of meer certificaten van € 300,- per stuk gekocht, die elk goed zijn voor 250 kWh per jaar. Vijftien jaar lang wordt van de energiemaatschappij over hun aandeel in het dak de energiebelasting terugontvangen en wordt deelgenomen in de verkoop van de energie door het VEC. Met de kennis van nu wordt de inleg in zeven jaar terug verdiend.

Het VEC is blij dat het eerste dak er nu is. Het hele proces van een dak vinden, aanbesteding en verkoop heeft veel tijd gekost. Deze kennis van dit proces is nu opgedaan en de verwachting is dat binnenkort de certificaten van het tweede dak in de verkoop kunnen gaan. Aan dit dak kunnen de bewoners en bedrijven met een kleinverbruikaansluiting in de postcodes 3135, 3136 en 3137 meedoen. Voor de rest van Vlaardingen gaat het VEC op zoek naar een volgend dak. Een spontane melding van een eigenaar met een groot dak is zeker welkom!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date