Categorieën

Service

Einde in zicht voor Sociale Supermarkt

Einde in zicht voor Sociale Supermarkt
Nieuws

Einde in zicht voor Sociale Supermarkt

  • Redactie
  • 04-04-2018
  • Nieuws
Einde in zicht voor Sociale Supermarkt
VLAARDINGEN – Sluiting dreigt voor de sociale Supermarkt aan de Vetteoordsekade. De winkel staat bijna een ton in het rood. Super van Lopik is onderdeel van Vlaardingen Werkt dat ook een klusbedrijf kent. Ook daar is een tekort van ruim een halve ton. Vlaardingen Werkt heeft de gemeente Vlaardingen om een extra eenmalige subsidie van € 176.500 gevraagd om de problemen het hoofd te bieden en de lopende schulden te kunnen afbetalen. Daar lijkt het college van burgemeester en wethouders echter weinig voor te voelen.

Vlaardingen Werkt krijgt vanaf de start in 2014 al subsidie van de gemeente. Ieder jaar een beetje minder; het bedrijf moet uiteindelijk zelfstandig kunnen functioneren. Dat lijkt nu echter definitief te mislukken. ,,Het verstrekken van de nu gevraagde subsidie geeft geen enkele garantie dat Vlaardingen Werkt 2018 zal overleven'', stellen B&W. ,,Het is Vlaardingen Werkt niet gelukt voldoende andere inkomsten te verwerven om na 2018 zelfstandig verder te gaan. Extra afspraken en extra steun hebben niet gewerkt. Integendeel, door de keuzes van Vlaardingen Werkt is juist meer ondersteuning nodig.’’

Het college stelt dan ook voor de gevraagde extra subsidie te weigeren. De gemeenteraad heeft hierover binnenkort het laatste woord.