Erkenning Mieke Peters voor inzet Vlaardingen Regenboogstad

12-03-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Wethouder Jacky Silos heeft op 9 maart in het Stedelijk Museum in Schiedam de Jillis Bruggeman Opsteker opgespeld bij Mieke Peters. De Vlaardingse Mieke Peters heeft de Opsteker gekregen omdat zij zich als initiatiefnemer voor Vlaardingen Regenboogstad hard heeft gemaakt voor de acceptatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en interseksen (lhbti-ers) en zich heeft ingezet tegen discriminatie.

Mieke heeft in 2018 opgeroepen om het Regenboogakkoord te tekenen. Dat werd breed gesteund binnen de gemeenteraad. Zo vormde dit het startpunt voor het ontwikkelen van beleid voor de acceptatie van lhbti'ers in onze gemeente. ‘Jezelf zijn en houden van wie je wil. Iedereen moet zich thuis en veilig voelen in Vlaardingen.’ Dat is het motto van Vlaardingen Regenboogstad.

Claudia de Breij ontving die zelfde ochtend de Jillis Bruggeman Penning van de Schiedamse wethouder Jeroen Ooijevaar. De gemeente Schiedam reikt de Jillis Bruggeman Penning jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die voorop gaat in de strijd tegen discriminatie en vervolging op basis van seksuele of genderidentiteit.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date