Eten, drinken, slapen in de Watertoren

30-08-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Watertoren wordt op zaterdag 1 september om 12.30 uur officieel geopend door oud-wethouder Hans Versluijs. De sleutel wordt hem op spectaculaire wijze overhandigd door twee ervaren ‘abseilers’ die zich vanaf het 39 meter hoge dakterras van de toren naar beneden laten zakken. 's Middags zijn er rondleidingen.

In de industriële sfeer van de Watertoren is nu een restaurant met terras ingericht en binnenkort zijn er ook twee bed-and-breakfast-kamers beschikbaar op de tweede etage. Vanaf het dakterras heb je een indrukwekkend mooi uitzicht over de wijde omgeving. De vijfde etage, de vroegere lekvloer onder het watervat, is een uitstekende ruimte voor feesten en partijen. In het immens grote watervat zullen in de toekomst exposities worden gehouden.

De Watertoren werd in 2016 door de gemeente overgedragen aan Rolf Bruggink en Eugène Schenkels. Zij zagen het als een uitdaging om het vervallen gebouw op te knappen en weer een bestemming te geven waar de Vlaardingers wat aan hebben. Na ruim twee jaar hard werken heeft de Watertoren een complete metamorfose ondergaan en is dit icoon aan de rand van het Hof weer toonbaar voor het publiek.  

Het restaurant is, behalve op dinsdag, elke dag geopend vanaf 12.00 uur. Op zaterdag en zondag opent de toren al om 9.30 uur, zodat je er in het weekend ook voor een heerlijk ontbijt terecht kan.

Elke laatste zaterdag van de maand geven vrijwilligers van de Stichting Vrienden van de Watertoren tussen 10.00 en 16.00 uur rondleidingen en vertellen dan over de geschiedenis van dit bijzondere gebouw en de drinkwatervoorziening in Vlaardingen.

Gerelateerd