Ethereum: alles wat je moet weten over deze cryptomunt

03-03-2021 Nieuws Redactie

De naam bitcoin doet ongetwijfeld bellen rinkelen. Door de jaren heen zijn er echter ook veel andere cryptovaluta opgestaan, die je wellicht niet allemaal kent. Ethereum bijvoorbeeld. Dit is waarschijnlijk de meest beroemde cryptovaluta na bitcoin. We vertellen je alles wat je moet weten. 

Wat zijn cryptovaluta?
Je kunt cryptovaluta zien als een digitale munteenheid. Het is een alternatief voor reguliere valuta en is in het leven geroepen met het idee om banken buitenspel te zetten. Het ontstaan van bitcoin, de eerste cryptomunt ter wereld, voert ons terug naar 2009.

Wat is Ethereum?
Ethereum zag het levenslicht in 2013. Vitalik Buterin was medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van Ethereum. Butarin was daarvoor al geen onbekende in de wereld van de cryptovaluta. Hij was namelijk de mede-oprichter van Bitcoin Magazine. Butarin zette sinds hij 15 was ideeën voor een eigen platform op papier. Dit deed hij omdat hij bij bitcoin mogelijkheden voor het bouwen van eigen applicaties op het platform miste. 

In augustus 2015 ging Ethereum echt live. De ether was toen zo’n 30 dollarcent waard. In 2017 begon Ethereum bekender te worden en bereikte de munt een waarde van 100 dollar. De recordwaarde dateert nog van deze maand. De ether bereikte een recordwaarde van 2000 dollar en zakte daarna terug. 

Wat is Ethereum?
Ethereum is een platform dat gebaseerd is op de blockchaintechnologie. De cryptomunt van dit platform heet de ether, wat vergelijkbaar is met bitcoin. Een verschil met bitcoin is dat er in principe een ongelimiteerd aantal ether vrijkomt. Bij bitcoin ligt het limiet op 21 miljoen munten. 

Voordelen van Ethereum
Ethereum is flexibel en is breder toepasbaar dan bitcoin. Ook bedrijven zien daarom de allure van het platform. Daarnaast blinkt het uit in snelheid: je kunt razendsnel transacties doen naar mensen aan de andere kant van de wereld. De ether is sneller dan bitcoin en heeft ook op dat gebied een streepje voor. Bovendien is een Ethereum een platform met potentie. Het zal zich in de toekomst alleen nog maar verder ontwikkelen en nog sneller en veiliger worden. 

Investeren in ether
Ethereum kan zowel voor bedrijven als particulieren interessant zijn. Investeren in ether kan behoorlijk lonen, maar is daarnaast ook een risico. De munt is namelijk heel volatiel en wordt gemarkeerd door hoge pieken en diepe dalen. Je kunt er dus veel geld mee winnen, maar ook mee verliezen. Het is daarom verstandig om er alleen geld in te stoppen dat je kunt missen. 

Wil je Ethereum kopen? Dat kan onder andere bij SATOS. Je hebt dan eerst een Ethereum-wallet nodig. Je kunt dit zien als je eigen bankrekening voor Ethereum. Vervolgens hoef je alleen nog maar een bestelling te plaatsen en ben je klaar om de cryptowereld te veroveren.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date