Evides gaat spuien: kans op bruin water

14-10-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Evides Waterbedrijf start op 15 oktober met spuiwerkzaamheden in Vlaardingen Oostwijk, Centrum en Westwijk. Dit is gebruikelijk onderhoudswerk aan het leidingnet waarbij ze de kleine, losse deeltjes wegspoelen. Zo heeft u ook in de toekomst schoon en betrouwbaar drinkwater. De werkzaamheden vinden overdag plaats en duren naar verwachting tot begin december. Tijdens de werkzaamheden heeft u kans op bruin water en een wisselende waterdruk.

Wat is bruin water?

Bruin water is kraanwater dat niet helder van kleur is. Het is niet erg als u het drinkt, het is niet schadelijk voor uw gezondheid. De kleur komt door ijzer- en eventueel mangaandeeltjes uit de leidingen. Deze mineralen hebben zich eerder afgezet in het leidingnet en kunnen loskomen als de stroomrichting of -snelheid plotseling verandert.

Na het spuien: advies

Als u de kraan een paar minuten laat doorlopen, is het probleem meestal verholpen. Vang het water zo veel mogelijk op en gebruik het in en om het huis. Wel adviseren we u om op te letten met de witte was.

Wanneer bij u in de buurt?

Op waterstoring.nl vindt u meer informatie over de werkzaamheden en ziet u wanneer Evides bij u aan het werk is zodat u rekening kunt houden met de kans op bruin water.Gerelateerd