Evides spoelt waterleiding door met chloor

09-11-2017 Nieuws Redactie

fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN - Evides heeft het waterleidingnet in Vlaardingen doorgespoeld met een kleine dosering chloor in het kraanwater zodat de aangetroffen E.coli-bacterie onschadelijk wordt gemaakt. Evides startte daarmee eind deze middag. Dit kan leiden tot verandering in kleur en smaak van het kraanwater.

Het schoonspoelen van de leidingen met chloorwater is een snelle en effectieve manier om de aangetroffen bacterie aan te pakken. Door de chloortoevoeging gaat het kraanwater in Vlaardingen anders ruiken en smaken. Bovendien kan het kraanwater een bruine kleur krijgen doordat het water met een andere snelheid en stroomrichting door het leidingnet gaat. Het is nog niet bekend hoe lang het schoonspoelen met chloorwater gaat duren. Op basis van tussentijdse metingen bekijkt Evides hoe lang dat moet.

Nieuwe metingen van het drinkwater hebben aangetoond dat de E.coli-bacterie nog in het kraanwater aanwezig is. Evides treft deze maatregelen om de bacterie aan te pakken. Het chloor wordt gericht ingezet. Het leveringsgebied in Vlaardingen is ‘ingeblokt’ en de bacterie en het chloor kunnen zich niet buiten dit gebied verspreiden. In de stad zal de gemeente een aantal brandkranen open zetten. Dit zorgt voor een hoger waterverbruik en daarmee een snellere desinfectie van het net.

Het kookadvies blijft voorlopig van kracht: water dat u gebruikt voor eten en drinken moet eerst drie minuten gekookt worden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date