Feestelijke afsluiting rolstoelvierdaagse

22-07-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Hij startte afgelopen dinsdag, net als in Nijmegen, en eindigde eveneens vandaag, maar dan aan de Vlaardingse Via Gladiola: de rolstoelavondvierdaagse van de Zonnehuisgroep. Zo’n 70 bewoners van het Zonnehuis en ongeveer 50 van Drieën-Huyse en evenzoveel begeleiders liepen ditmaal geen vier maar drie dagen dwars door Vlaardingen en deels door de groene buitengebieden. De tropische temperaturen van afgelopen woensdag waren net even teveel om van start te gaan.

Naast familieleden liepen er heel wat vrijwilligers mee, waarbij op donderdag wethouder Arnout Hoekstra meeliep als begeleider.  Vandaag werden de lopers en rollers van de rolstoelvierdaagse feestelijk onthaald, kort voor vier uur vanmiddag bij het Zonnehuis.  Met muziek, want er stond een swingend dixielandorkestje te spelen.

Bij de finish werden de deelnemers opgewacht door burgemeester Bert Blase, die een lint doorknipte en meehielp elke deelnemers te voorzien van een gladiool en een medaille. Daarnaast kreeg iedereen een verkoelend drankje en een zakje chips om het bij het transpireren verloren zout weer aan te vullen. Het was verder nog lang gezellig bij het Zonnehuis.

Bekijk de foto'sGerelateerd