Feestelijke Koningsdag in Vlaardingen

10-04-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Maandag 27 april wordt een feestelijke dag in Vlaardingen. Op deze Koningsdag worden door heel het centrum van 10.00 uur tot 22.15 uur weer veel feestelijke en gezellige activiteiten georganiseerd. Er is weer live muziek te horen op het Veerplein en bij meerdere cafés in de stad. Er worden weer veel activiteiten georganiseerd voor de kinderen, bijvoorbeeld de Kinderspelen op de Westhavenplaats en het Jeugdfestijn in de Fransenstraat. De dag wordt uiteraard afgesloten met de grote vuurwerkshow op de Hoflaan. Kortom, plezier voor iedereen!

Vlaardingen kleurt oranje

De officiële dagopening vindt dit jaar plaats op het Veerplein, het hart van de activiteiten op deze prachtige oranje dag. Vanaf 10.00 uur speelt het feestkapel ‘De Haringkoppen’ en om 10:30 uur is de officiële dagopening door de voorzitter van de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen en Burgemeester Blase. Aansluitend wordt het publiek uitgenodigd om samen met het ‘Groot Vlaardings Aubaudekoor’ en ‘De Haringkoppen’ feestelijke nummers te zingen ter ere van de verjaardag van onze Koning. Iedereen kan meezingen met de nummers: ‘de Koning die is jarig’, ‘de appeltjes van Oranje’ en ‘Foxy foxtrot met je elastieken benen’.

Na deze feestelijke opening is het in heel de stad levendig met allerlei activiteiten voor jong en oud. Op het Veerplein wordt op het podium vervolgd met live muziek van talenten uit de stad en regio. In de Waalstraat vindt weer het sfeervolle Mont Martre plaats. Hier is een streekmarkt met lokale producten. Kinderen kunnen hier spelen met dieren, zweven in een nostalgische zweefmolen of crêpes bakken.

Voor jong en oud

Voor de kinderen is er uiteraard weer de Kindervrijmarkt voor het verkopen van (oude) spullen, maar ze kunnen zich ook uitleven bij de Kinderspelen van de Scouting op de Westhavenplaats. Springskussens en stoere Scouting attributen zoals spijkerbroekhangen ontbreken hier niet. Ook op de Westhavenplaats zijn weer het Veiligheidsplein, Jeugdbrandweer en de Zeekadetten te vinden. De sportievelingen kunnen dit jaar weer meedoen aan de Havenloop, maar kunnen ook de Kerktoren beklimmen op de Markt. Vanaf daar is de hele stad te overzien op deze Oranjedag!

De Stichting Nationale Gedenkdagen is verantwoordelijk voor de organisatie van de festiviteiten op Koningsdag en zorgt voor een zo goed mogelijk verloop van alle programmaonderdelen. Het volledige programma inclusief tijden en locaties is te vinden op www.sngv.nl. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg Koningsdag Vlaardingen dan op Facebook en Twitter.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date