Categorieën

Service

Fietspad wordt opgedoekt

Fietspad wordt opgedoekt
Nieuws

Fietspad wordt opgedoekt

  • Redactie
  • 01-10-2015
  • Nieuws
Fietspad wordt opgedoekt
VLAARDINGEN – Het college van burgemeester en wethouders wil af van het fietspad aan de noordzijde van de Burgemeester Heusdenslaan. Een besluit hierover wordt aan de gemeenteraad voorgelegd.

Het fietspad aan de noordzijde van Burg. Heusdenslaan tussen de grens met de gemeente Schiedam en de inrit naar de Gemeentewerf wordt relatief weinig gebruikt en verkeert in slechte staat. Aan de zuidzijde ligt een tweerichtings fietspad dat een goed alternatief is en aansluit op een tweerichtings-fietspad in Schiedam. Dit pad aan de zuidzijde is van asfalt en comfortabeler dan het tegelpad aan de noordzijde. Fietsers hoeven vanaf het pad aan de zuidzijde niet over te steken op een ongeregelde drukke kruising. Daarom stelt het college aan de gemeenteraad voor het eerder genoemde deel van het pad aan de noordzijde te verwijderen.

Er zijn al langer plannen om aan de Heusdenslaan de verkeerssituatie aan te passen. Ter hoogte van de velden van voetbalvereniging VFC kan nu nog aan de weg worden geparkeerd. Auto’s die richting Schiedam rijden moeten daardoor een soort ‘slingerbeweging maken’. Met het opdoeken van het fietspad aan de noordzijde zou er een mogelijkheid komen om er parkeerplaatsen te maken. Bij de persbijeenkomst van afgelopen dinsdag antwoordde wethouder Arnout Hoekstra echter dat hier geen sprake van is.