Categorieën

Service

Filmopnames in Vlaardingen

Filmopnames in Vlaardingen
Nieuws

Filmopnames in Vlaardingen

  • Redactie
  • 28-06-2015
  • Nieuws
Filmopnames in Vlaardingen

Fotografie: Paul Meuldijk

VLAARDINGEN - Het is 1985, terwijl in het Westen het kapitalisme hoogtij viert en de vrijheid voor velen van de jonge generatie vanzelfsprekend is, reist puber Trudy af voor een Bach reis naar Oost-Duitsland. Het is tijdens deze reis dat de liefde toeslaat tussen de Oost-Duitse gids Rudi en de naïeve Trudy. De ontmoeting tussen een gevangene van een strak DDR-regime en een vrije ziel uit een welvarende democratie lijkt alles mogelijk te maken. Zelfs een vlucht naar het vrije Westen kan meer zijn dan een droom en is dichterbij dan ooit.

Het is deze film, met de titel 'Steenkoude Liefde' en geregisseerd door Tracey van Eijk, die gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal en die ons een realistisch beeld toont van een ontluikende liefde en de krachten die zich hier op storten en de geliefden voor het leven tekenen.

Vandaag werden ook in Vlaardingen opnames gemaakt voor deze film op het terrein van Unilever. Verschillende Vlaardingers die zich niet van filmopnames bewust waren vroegen zich af of er misschien een legeroefening plaatsvond. De uniformen echter waren niet van Nederlandse signatuur maar werden voorheen gedragen door Oost-Duitse grenswachten.

Wanneer de film uitkomt, en of dit in de theaters of op tv is, is nog niet bekend.