Fonds geeft impuls aan burgerinitiatieven

26-04-2014 Nieuws Advertorial

VLAARDINGEN - In februari is het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. gestart met een programma voor burgerinitiatieven. In totaal ontving het Fonds achttien inzendingen. Vijf inzendingen zijn deze week beloond met een donatie. Hierdoor kunnen de initiatiefnemers zich nu volledig richten op het uitvoeren van hun initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan het leefklimaat in hun buurt. 

De Buurtbezem, één van de winnende burgerinitiatieven, reageert enthousiast: ,,Dankzij een donatie van het Fonds kunnen wij ons initiatief nu verder uitrollen op lange termijn. Inmiddels zijn er al een hoop vrijwilligers uit de buurt die meedoen. Dat is toch super!'' 

De andere winnaars kunnen ook aan de slag. Zo gaat Stichting Het dak op samen met buurtbewoners om de tafel om het leegstaande sportfondsenbad in Schiedam om te toveren tot een heus Badpark. In Vlaardingen Ambacht wil een groep enthousiaste burgers van hun buurt een duurzame wijk maken en worden diverse activiteiten opgezet waarbij duurzaamheid centraal staat. 

Stichting Helpt Andere Mensen heeft een speciaal klusteam van jonge en oude vrijwilligers opgezet om mensen een helpende hand te bieden bij het verrichten van kleine klussen in en rondom het huis. Met de donatie van het Fonds worden zij meer zichtbaar in de wijk en kunnen zij meer mensen helpen.  In Vlaardingen gaan jongeren samen met de buurtbewoners en stichting Op Dreef de skatebaan opknappen zodat de jongeren hier een eigen plek creëren met de bewoners.