Fonds verrast ProNovaCollege met cheque

05-03-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. bestaat dit jaar 25 jaar. Om dat heugelijke feit te vieren, geeft het jarige Fonds in 2016 een extra donatie aan zes organisaties die de afgelopen jaren bewezen hebben het verschil te maken voor hun doelgroep. Directeur Koos van Os van het ProNovaCollege mocht op donderdag 3 maart een cheque van € 10.000  in ontvangst nemen. De school is daarmee de tweede organisatie die door het Fonds is verrast met een extra donatie.

Fondsdirecteur John Massaar: ,,Het ProNovaCollege bedient een doelgroep die moeite heeft met leren. Het gaat er bij deze school echt om dat deze leerlingen zich binnen hun mogelijkheden zo goed mogelijk ontwikkelen. Tijdens hun schooljaren op het ProNovaCollege doen zij veel praktische ervaring op, zodat ze werk kunnen vinden en deel kunnen nemen aan de samenleving. De school ontwikkelt hiervoor steeds nieuwe uitdagende projecten. Dat is niet makkelijk omdat dit niet altijd vanuit de reguliere financiering kan. Met deze extra donatie springen wij graag bij”.

Dat de cheque heel welkom was op het ProNovaCollege, bleek uit de reactie van de totaal overdonderde Koos van Os: “Dit is een fantastisch gebaar van het Fonds. Wij zijn erg blij met dit mooie geldbedrag en gaan het zeker goed besteden”.

In januari werd De Kroepoekfabriek al verrast met een extra donatie. organisaties een extra steuntje in de rug krijgen om hun goede werkzaamheden ook in de toekomst te kunnen blijven uitvoeren.Gerelateerd