Categorieën

Service

Foutje, bedankt !

Foutje, bedankt !
Onderwijs

Foutje, bedankt !

  • Redactie
  • 18-09-2015
  • Onderwijs
Foutje, bedankt !

VLAARDINGEN – Kinderen horen veilig naar en van school te gaan. Dat ligt natuurlijk voor een deel aan het overige verkeer dat er rekening mee moet houden dat jongeren op straat niet altijd even rationeel en bedachtzaam fietsen of lopen.

De gemeente doet er veel aan om de gebieden rondom scholen veiliger te maken voor kinderen. Gekleurde palen bij scholen, verkeersborden en maatregelen die de snelheid van het verkeer afremmen. Zo ook het gebied rondom de Ericaschool waar aanpassingen komen aan de parkeerplaats en ook nog een zebrapad.

De voorbereidingen zijn in ieder geval al gemaakt en er is op straat een markering aangebracht: het woord SCHOOLZONE. Duidelijk zichtbaar, behalve dan dat deze markering verkeerd om is aangebracht. Als je de school al voorbij bent is het woord zichtbaar en goed leesbaar en dat moet net andersom zijn, namelijk als je vanuit het Centrum richting politiebureau gaat. Of is het bedoeld voor al die Vlaardingers die liever op zijn kop lezen ? Wij denken aan een foutje…