Geef je leefomgeving meer kleur !

23-02-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – In februari en in maart is er in wijkcentrum De Pijpelaar in de Willem Pijperstraat een mozaïekproject onder begeleiding van kunstenaar Cees Eykelenboom. Op de woensdagmiddagen en de zaterdagen vindt een workshop plaats om het mozaïeken onder de knie te krijgen. Het knippen, puzzelen en verlijmen van de steentjes zal dan worden aangeleerd.

In tweede instantie zal de kunstenaar samen met de deelnemers een ontwerp vervaardigen dat op de formatie van het aantal gekozen stoeptegels met eenvoudig lijnwerk wordt overgebracht. Daarna zullen in groepen de stoeptegelformaties gemozaïekt worden tot fraaie en duurzame kunstwerken. Tot slot zullen op vakkundige wijze de kunstwerken gevoegd en gepoetst worden, zodat ze weersbestendig zijn voor de openbare ruimte.

De gemozaïekte stoeptegelformaties zullen van de zomer worden bijgeplaatst in de eigen straat of buurt om deze op te fleuren en identiteit te geven aan de eigen leefomgeving. Mozaïeken is een sociaal gebeuren dat mensen verbindt en de eigen omgeving op kunstzinnige wijze verrijkt.

Deze opfleuractie houdt verband met de verhuizing en opening van het wijkcentrum naar een nieuwe locatie aan de Valeriusstraat in het voormalig badhuis. Het nieuwe wijkcentrum zal omgedoopt worden tot Buurtkamer van de VOP-wijk.

Iedereen boven de 8 jaar kan hier aan meedoen en hoe meer zielen hoe meer vreugd. Jong en oud kunnen zich hier kosteloos voor opgeven en samen met elkaar een formatie stoeptegels mozaïeken die in de eigen straat of buurt zal worden bijgelegd tijdens een feestelijke onthulling door wethouder Hans Versluijs.

Wil jij je hiervoor opgeven? Mail dan naar c.eykelenboom@kpnplanet.nl  en geef je voorkeur aan voor woensdagmiddag (14.00 – 16.30 uur) of zaterdag (10.30 – 14.00 uur).



Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »








Altijd Up-to-date