Geen bouwverkeer Willem de Zwijgerlaan

09-03-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Binnenkort start de bouw van Parc Drieën-Huysen achter de Jozefmavo aan de Willem de Zwijgerlaan. Fase één bestaat uit drie gebouwen; een verpleeghuis met 81 zorgeenheden en twee woongebouwen met elk 40 sociale huurwoningen voor mensen met een lichte zorgindicatie. De drie woongebouwen worden op begane grond niveau met elkaar verbonden met een plint. In de plint komen onder andere voorzieningen als een brasserie, kapper, pedicure en een fitnessruimte waar de bewoners gebruik van kunnen maken.

Bewoners van de Willem de Zwijgerlaan en ook de Jozefmavo hebben kort geleden nog geprotesteerd tegen de overlast van het noodzakelijke bouwverkeer dat het project oplevert. Met succes, want het college heeft gisteren een raadsvoorstel gepresenteerd waarbij er een ontsluitingsweg komt vanaf de Holysingel. Het voorstel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de omwonenden en de school.

De aansluiting komt langs de St. Jozefmavo te liggen. Het wordt een volwaardige aansluiting, dit betekent dat verkeer van beide kanten van de Holysingel naar het projectgebied kan rijden en verkeer vanuit het gebied zowel rechts- als linksaf kan. Om de volwaardige aansluiting te realiseren is het noodzakelijk om de bestaande middenberm te onderbreken. Voor verkeer dat linksaf het projectgebied op wil komt er een opstelstrook, waardoor doorgaand verkeer zo min mogelijk gehinderd wordt. Vanaf de Holysingel kun je niet doorsteken naar de Willem de Zwijgerlaan, daar komt geen aansluiting. De nieuwe weg naar het plangebied wordt een erftoegangsweg met een maximum snelheid van 30 km/uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date