Geen hond aanwezig bij protest stadhuis

06-12-2018 Nieuws Redactie

Burgemeester Jetten neemt de 'hondenpetitie' met 1200 handtekeningen in ontvangst

VLAARDINGEN – De honden waren thuisgebleven maar zo’n twintig baasjes waren vanavond aanwezig op het Sprekersplein voorafgaand aan de raadsvergadering op het stadhuis. De boodschap die ze er afgaven was duidelijk: gemeente , doe iets aan de slechte staat van onderhoud van de wandelpaden in het hondenuitlaatgebied in de Broekpolder! Er zouden hierover al verschillende beloften zijn gedaan, maar nog niet nagekomen.  

De groep hondenbezitters troffen in verantwoordelijk wethouder Bart de Leede een ‘gewillig oor’. De Leede had (nog) geen antwoord op alle vragen die er gesteld werden (‘krijgen we compensatie als de scouting een deel van het gebied inneemt?’), maar nodigde een delegatie wel uit om op korte termijn te overleggen op het stadhuis. ,,Ik spreek hier als bestuurder van de Coöperatie Broekpolder (waarin alle belanghebbende gebruikers zijn verenigd, inclusief de gemeente) maar ook als wethouder, want ik wil me niet verschuilen achter die rol binnen de coöperatie.

Met die afspraak gingen de hondenbezitters weer huiswaarts, maar niet nadat zij  nog even de achterban hadden laten spreken: er werden maar liefst 1200 handtekeningen overhandigd aan burgemeester Jetten, die ook aanwezig was. 1200 hondenbezitters en sympathisanten die zich sterk maken voor een gezamenlijk gebruik van de Broekpolder. Ook door honden en hun baasjes.

Gerelateerd