Categorieën

Service

Geen-verkoop-aan-de-deur-stickers

Geen-verkoop-aan-de-deur-stickers
Nieuws

Geen-verkoop-aan-de-deur-stickers

  • Redactie
  • 07-01-2016
  • Nieuws
Geen-verkoop-aan-de-deur-stickers

VLAARDINGEN – Binnenkort kunnen Vlaardingers van de gemeente een sticker krijgen met daarop: “geen verkoop aan de deur”. De gemeente laat de stickers maken mede naar aanleiding van vragen van SP-raadslid Diana Khader.

Khader had het college in haar vragen gewezen op de Rotterdamse aanpak om verkoop aan de deur te kunnen verbieden. In Vlaardingen is echter in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) niet opgenomen om dit op dezelfde wijze, per gebied, wijk of zelfs straat, te kunnen doen. Het hoeft op zich geen probleem te zijn om de APV hierop aan te passen, want voor de Stadsgehoorzaal en haar specifieke horecavergunning is dit kort geleden ook al gebeurd, met name wat de schenktijden betreft.

Voor verkoop aan de deur is het wel verplicht in Vlaardingen om dit vooraf aan te vragen bij de gemeente. Aan verkopers kan dus altijd gevraagd worden naar een vergunning; is die er niet , dan is er dus sprake van illegale verkoop. De handhaving hierop is echter niet altijd ‘goed te doen’, waarbij sommige kwetsbare ouderen slachtoffer kunnen worden van oplichterspraktijken. Reden voor Khader om te vragen naar de mogelijkheid van een verkoopverbod.

Dat verbod komt er dus niet, maar de gemeente gaat nu wel stickers laten maken, die net als de ‘nee-nee’ en ‘nee-ja stickers’ tegen ongeadresseerd drukwerk en/of huis-aan-huis-kranten, beschikbaar gesteld worden.