Gelukkige hond op wielen

30-01-2022 Nieuws Dick van der Pijl

VLAARDINGEN/LIMOUSIN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Dick van der Pijl (Frankrijk).

Mijn vriend Christopher heeft de afgelopen week wederom de schapenboer vervangen die op vakantie ging naar de zuidwest hoek van Frankrijk, Frans Baskenland met de steden Bayonne en Biaritz. en het aangrenzende deel van Spanje, Spaans Baskenland met de steden San Sebastian en Bilbao.  

De boerderij die zij achterlieten ligt op een kilometer of tachtig van Limoges, dus dit keer niet zo ver van ons huis. Het is een flinke boerderij met vele tientallen hectaren land en enkele honderden schapen. Dat is weer eens wat anders dan alpaca’s die hij normaal verzorgt. Het lijkt veel, maar de werkzaamheden op die boerderij vallen wel mee. In de ochtend allereerst de schapen voeren, de kippen en de ganzen uit hun respectievelijke hokken laten en vrij op het terrein laten lopen en verder de katten en de honden verzorgen. Er zijn twee bordercollies op die boerderij. Opvallend veel Engelsen hebben één of meerdere exemplaren van dat ras.  

Bordercollies ,die vrijwel altijd zwart/wit zijn, zijn geweldige herdershonden. Zij jagen zonodig de schapen op als het goed is in de richting die je wilt, bijvoorbeeld naar een ander terrein. De jongste van de twee op deze boerderij heet Patch, een hele mooie en lieve hond. Anderhalf jaar geleden heeft Patch een operatie ondergaan die niet goed is afgelopen. Het achtergedeelte van Patch is verlamd geraakt. Vreselijk zielig voor zo’n jonge en actieve hond. Hij verplaatst zich met zijn voorpoten en sleept zijn achterlijf over de grond achter zich aan. Geweldig is dat de eigenaar een speciale lichte constructie heeft aangeschaft met twee wieltjes. Het achtergedeelte van Patch wordt daarin opgehangen en nu kan Patch zich uitstekend verplaatsen en af en toe toch achter de schapen aanrennen en ze al  blaffend en lopend/rijdend opjagen. Geen gezicht natuurlijk maar toch indrukwekkend wat sommige mensen over hebben om hun hond een beetje gelukkig te maken. Hartverwarmend!

Dick van der PijlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date