Categorieën

Service

Gemeente gaat meer doen voor lage inkomens

Gemeente gaat meer doen voor lage inkomens
Nieuws

Gemeente gaat meer doen voor lage inkomens

  • Redactie
  • 14-09-2016
  • Nieuws
Gemeente gaat meer doen voor lage inkomens
VLAARDINGEN – Wie het financieel niet breed heeft moet elk dubbeltje omdraaien. Sporten of deelnemen aan andere culturele activiteiten voor de kinderen is er dan vaak niet bij. Als je op net boven het bijstandsinkomen verdiende, dan kon je tot voor kort geen gebruik maken van allerlei regelingen die de gemeente heeft. Door een onlangs aangenomen motie van de PvdA en de SP is daar verandering in gekomen: de gemeente heeft de inkomensgrens voor verschillende regelingen opgetrokken van 110 % naar 120 % van de bijstandsnorm. Concreet betekent dit dat als je net wat meer dan een bijstandsinkomen hebt je toch nog aanspraak kan maken op financiële ondersteuning vanuit de gemeente om je kind te laten sporten en deel te laten nemen aan verenigingsactiviteiten. Daarnaast kun je ook een bijdrage krijgen voor een aanvullende ziektekostenverzekering.

 

Voor wie gelden deze regelingen?


Inwoners met een netto maandinkomen tot € 1113,95 als alleenstaande (ouder) of tot € 1591,36 als gehuwd of samenwonende kunnen vanaf heden gebruik maken van deze regelingen. Met de regeling maatschappelijke participatie kinderen is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar een vergoeding beschikbaar van kosten voor sport, recreatie en culturele activiteiten. Een aanvraagformulier vindt u hier

Met de regeling collectieve aanvullende ziektekostenverzekering krijgen inwoners van Vlaardingen een bijdrage in de premie. Daarvoor kunt u hier  een aanvraagformulier vinden.