Categorieën

Service

Gemeente meet parkeerdruk

Gemeente meet parkeerdruk
Nieuws

Gemeente meet parkeerdruk

  • Redactie
  • 04-02-2015
  • Nieuws
Gemeente meet parkeerdruk
VLAARDINGEN - Ziet u de komende dagen mensen op straat kentekens opschrijven van geparkeerde auto’s? Geen paniek! De parkeerdrukmeting vindt weer plaats. Op die manier kijkt de gemeente hoe het staat met de parkeerdruk in het gebied voor betaald parkeren en de buurten daaromheen.

De gemeente wil hiermee een beeld krijgen van de parkeersituatie: hoe hoog is de bezetting van parkeerplekken op verschillende momenten van de dag? Waar is er sprake van ernstige parkeerproblemen?

Door kentekens te noteren kan de gemeente ook zien waar de geparkeerde voertuigen vandaan komen. Als bijvoorbeeld in een straat net buiten het gebied voor betaald parkeren de parkeerdruk heel hoog is en veel geparkeerde auto’s niet uit de betreffende buurt komen, is dat een teken dat de straat last kan hebben van centrumbezoekers die buiten het gebied voor betaald parkeren willen staan.

De gemeente verricht dit soort onderzoek eens in de paar jaar om een beeld te krijgen van de effecten van het parkeerbeleid. Op basis van de uitkomsten kan de gemeente het parkeerbeleid aanpassen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bureau Delft Infra Advies. De resultaten van het onderzoek worden verwacht in het voorjaar.