Gemeente op bezoek bij basketbalteam YETS

15-02-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Een afvaardiging van de gemeente was vorige week op bezoek bij het Lentiz Geuzencollege om naar een speciale basketbaltraining van de YETS te kijken. Tijdens het bezoek verzorgde een Amerikaanse coach de training. Ook werd er meer verteld over deze aanpak, waarbij onderwijs, sport en sociale integratie een positieve invloed hebben op jongeren.

De YETS foundation heeft als doel jongeren zelfredzaam te maken, zodat ze op de lange termijn een positieve rol in de maatschappij kunnen vervullen. De coaches van YETS hanteren hiervoor een Amerikaans schoolmodel. Jongeren van het Lentiz Geuzencollege doen mee aan een programma van twee jaar. Zij trainen twee dagen per week mee met het YETS-basketbalteam, eten gezamenlijk, krijgen huiswerkbegeleiding én ondernemen sociale activiteiten. De coaches geven niet alleen een goede basketbaltraining, ook zijn zij sociaal pedagogisch erg sterk en kunnen zij als rolmodel fungeren.


Positieve invloed

De gemeente ondersteunt met subsidie de YETS Foundation. Wethouder Arnout Hoekstra vertelt: “Als gemeente omarmen we deze aanpak. We geloven in de samenwerking tussen onderwijs, sport en sociale integratie. In de gesprekken die ik heb gevoerd met de jongeren merk ik dat zij zich enorm ontwikkelen. Ze presteren beter op school en staan positiever in het leven dan voorheen. De coaches van YETS hebben als rolmodel een enorme positieve invloed op de jongeren. Het geeft hen perspectief en energie om iets van hun leven te maken.”Gerelateerd