Gemeente presenteert plannen binnenstad

03-10-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Op dinsdag 4 oktober zal er in de Burgerzaal van het Stadhuis aan de Markt een presentatie worden gegeven van de plannen voor de binnenstad. Verantwoordelijk wethouder Ruud de Vries neemt hiervan een deel op zich en een ander deel wordt verzorgd door binnenstadsmanager Jan Traats.

Het doel van de avond is de Raad in een oriënterende raadsvergadering  te informeren en laten meedenken door middel van een korte presentatie. Er wordt een terugblik gegeven op het proces, inzicht in de huidige stand van zaken van de binnenstad met aansluitend een aantal scenario’s.

Inmiddels is binnenstadsmanager Jan Traats al 5 maanden aan het werk. Op de website binnenstadvlaardingen.nl  schrijft hij in zijn op 2 oktober gepubliceerde blog het volgende over wat een binnenstad aantrekkelijk maakt:

,,Het gaat erom de bezoeker een beleving te laten ervaren waarbij deze verrast wordt door de aantrekkelijkheid van de stad, zoals bijvoorbeeld door schone straten, geen onkruid, eenduidige reclameborden of uithangborden, maar ook door gastvrijheid in winkels en horeca. Een voorbeeld kan zijn dat er in de winkels een glaasje water of kopje koffie te drinken wordt aangeboden. Ook is het fijn als je als klant welkom wordt geheten met een lach en dat er een praatje wordt gemaakt. Hoe vaak zie je niet dat het personeel met elkaar of met de telefoon bezig is? Het gaat om het gevoel van gastvrijheid dat je wil overbrengen en dat zit ook in kleine dingen’’.

Wie meer wil weten kan morgen de openbaar toegankelijke raadsvergadering bijwonen. Die begint om 20.00 uur en het punt Binnenstad staat gepland vanaf 21.45 uur.

 Gerelateerd