Gemeente presenteert plannen voor de binnenstad

22-01-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De binnenstad van Vlaardingen staat al enige tijd onder druk. De buitenruimte is toe aan een update en er is sprake van structurele leegstand. In zowel de Kadernota Binnenstad ‘Samen aan zet’ en het centrumplan ‘De Binnenstad centraal’ zijn de ambities voor de binnenstad omschreven en vastgesteld. Dat proces startte in november 2016 en duurt nu inmiddels dus al twee jaar. Een tijd waarin ook nog eens een binnenstadsmanager werd aangesteld (waarvan ook weer afscheid is genomen). Tijd voor actie ? Nou, eerst wordt er weer een keer (of mogelijk meerdere keren) gesproken over de plannen zoals ze er nu uit zien.

De afgelopen tijd zijn er meerdere bijeenkomsten geweest waarin samen met ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners gesproken is over de gewenste functionaliteit en beeldkwaliteit van het centrum, ofwel: wat moet er anders in de binnenstad en hoe moet dat eruit zien? Op woensdag 13 februari bent u vanaf 19.00 (inloop, start om 19:30 uur) welkom in Museum Vlaardingen voor de uitkomsten  van deze bijeenkomsten en hoe de resultaten verwerkt zijn in het concept Masterplan. U kunt zich hier aanmelden. 

Voor de Korte Hoogstraat is er een ‘eigen plan’. Op 12 december is door bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren het ontwerp voor de Korte Hoogstraat zelf vorm gegeven. De reacties en opgehaalde ideeën zijn de afgelopen tijd verwerkt en hebben geleid tot het voorlopige ontwerp voor de Korte Hoogstraat. Ook daar kunt u nog op reageren.

Op donderdag 31 januari bent u tussen 18.00 tot 20.00 uur welkom om binnen te lopen bij Fundament Advies, Korte Hoogstraat 8a, om uw reactie te geven op dit ontwerp. U kunt zich hier aanmelden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date