Gemeente wil onderzoek naar nieuwssite

11-06-2019 Nieuws Redactie

Vanaf het moment dat de vreugdevuren werden verboden, ligt burgemeester Annemiek Jetten vrijwel voortdurend onder vuur.

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen wil een onderzoek instellen naar nieuwssite Waterweg Actueel. Burgtemeester Jetten liet vandaag aan het Algemeen Dagblad weten boos te zijn over de 'grove werkwijze' van de schrijvers van de nieuwssite.

Waterweg Actueel bracht maandag 10 juni een artikel waarin grote vraagtekens werden gesteld bij de woonplaats van de burgemeester van Vlaardingen. Die heeft weliswaar een appartement in Vlaardingen maar is ook eigenaar van een woning in Breda. ,,Jetten draait Vlaardingen een rad voor ogen'', zo betoogt de website. ,,Ze beweert in Vlaardingen te wonen maar woont 'gewoon in Brabant'.'' De schrijvers van Waterweg Actueel togen zelf naar Breda om een en ander te checken maar hebben zich daarbij volgens Jetten ernstig misdragen. De burgemeester noemt hun optreden 'dreigend en intimiderend'. Ook zouden buren bewust onjuist zijn geciteerd.

Burgemeesters worden geacht te wonen in de gemeente die zij besturen. De gemeentewet geeft hen daar drie jaar de tijd voor. Die tijd loopt voor de Vlaardingse burgemeester af op 1 januari 2020. Jetten houdt zelf vol in Vlaardingen te wonen, aan het AD laat ze weten dat het huis in Breda wordt bewoond door een familielid. De burgemeester is aangeslagen en het college is 'unaniem verbijsterd' over de werkwijze van Waterweg Actueel.

Op facebook rollen ondertussen voor- en tegenstanders over elkaar heen. Daarbij lijkt het overigens vaak meer te gaan over de toonzetting in de artikelen van Waterweg Actueel dan over de kwestie zelf. Ondertussen heeft de fractie Boers ook niet stilgezeten. Raadslid Tim Thiel vraagt of Jetten bereid is de locatiegegevens vrij te geven die haar gemeentelijke iPad en iPhone automatisch opslaan. ,,Daarmee zou zij immers eenvoudig kunnen aantonen in Vlaardingen te wonen'', aldus Thiel.

De gemeente wil dus juist een onderzoek naar waterweg Actueel. Hoe dat onderzoek eruit zou moeten zien is op dit moment nog onduidelijk.


Gerelateerd