Geslaagd en Engelse boeken over? Doneer ze!

17-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Engels is al jaren onderdeel van de examens van elke middelbare scholier. Nu weer een grote groep geslaagd is zullen er veel boeken voor dat vak weer ingeleverd worden.....of vergeten in de kast blijven staan. Wij weten daar echter een veel betere bestemming voor! Lees even mee:

De Vlaardingse Carin Hellendoorn gaat in de maanden september, oktober en november vrijwilligerswerk doen op Zanzibar; Carin gaat er Engelse les geven aan kinderen in het dorp Unguja Ukuu.

Om voor een vervolgopleiding in aanmerking te komen is het belangrijk dat de kinderen de Engelse taal voldoende beheersen (omdat de vervolgopleidingen volledig in het Engels worden aangeboden). Een goede opleiding betekent meer kansen op een baan en perspectief op een betere toekomst.

Voordat dit project gestart was, kwam geen enkel kind in aanmerking voor een vervolgopleiding omdat de toelatingstoets in het Engels is en deze taal onvoldoende werd beheerst.

Carin werkt straks als vrijwilliger voor het Zanzibar Schools Project dat bijles verzorgt aan kinderen van 10-13 jaar. Daardoor kunnen meer kinderen later een vervolgopleiding volgen en zo een betere toekomst tegemoet gaan.  Voor het project is er behoefte aan de volgende zaken:

•        Engelstalige boeken voor tieners

•        Laptops

•        Disney films/DVD’s

•        Engelstalige encyclopedieën

•        Zwemplankjes (naast het Engels leren ze de kinderen ook een aantal life skills, waaronder zwemmen)

Het project is gestart door lokale mensen en wordt ondersteund door de plaatselijke Rotary in Stonetown. Daarnaast is in 2011 vanuit Engeland een Stichting aangesloten die begonnen is om het niveau van de leraren naar een hoger plan te trekken, en die ook de inzet van de vrijwilligers coördineert. Ook de Rotary in Engeland is betrokken.

Wellicht heeft iemand één of meer van bovenstaande dingen ongebruikt in een kast liggen? Mail dan even naar Carin via chellendoorn@hotmail.com of naar de redactie via redactie@vlaardingen24.nl . Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen!

Meer informatie over het project (in het Engels) vind je via deze link!