Geuzenmaand in teken van mensenrechten

03-03-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De maand maart, waarin de Geuzenpenning wordt uitgereikt, staat symbool voor het opnieuw vertellen van de vrijheid. Niet alleen vanwege oorlogsgeweld, zoals we dat vaak doen in mei. Ook de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van expressie, de vrijheid om jezelf te zijn staan centraal.

De Geuzenmaand kent weer een aantal interessante activiteiten, bijeengebracht door de gelijknamige stichting. Op 6 maart is er is een mooie openingsceremonie in De Windwijzer met de bekende politica Kathleen Ferrier. En natuurlijk reikt de Stichting Geuzenpenning de gelijknamige prijs uit, dit jaar aan padre Alejandro Solalinde Guerra uit Mexico. 

Binnen het thema 'Mensenrechten', waarbij aangesloten is op het themajaar van Amnesty Vlaardingen, is er een aantal passende activiteiten. Voorafgaand aan de Geuzenmaand schreef Marleen Bos en tekende Bojoura Stolz Portretten van Moed. In maart worden deze op diverse plekken getoond.

Museum Vlaardingen en KADE40 slaan de handen weer ineen voor een waardige kunstexpositie.

De Windwijzer is het toneel voor een fototentoonstelling, terwijl De Bibliotheek aandacht schenkt aan het verhaal van Anne Frank.

David de Beer neemt u mee langs wonderlijke ontmoetingen die hij had tijdens vredesmissies. Willy Atema en Hans Rikken leggen hun luisteraars diverse vragen voor over de verhouding tussen kunst, vrijheid en moraal. Tijdens de Mensenrechtenwandeling leert u meer over de rol van Vlaardingen in de strijd om de vrijheid.

Het volledige programma is te vinden op www.geuzenmaand.nl

 

 


Gerelateerd