Geuzenmaand in Vlaardingen

02-03-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vlaardingen beleeft in de weken rond de uitreiking van de Geuzenpenning veel activiteiten. Dit jaar vind je op tal van plekken in de stad kunst, cultuur en educatie rond het thema 'Journalistieke vrijheid'. 

De Geuzenpenning is een wereldwijd bekend eerbetoon aan mensen en organisaties die zich verzetten tegen dictatuur, discriminatie en racisme. Dit jaar wordt de Geuzenpenning op 13 maart uitgereikt aan Free Press Unlimited, dat zich overal inzet voor persvrijheid. De Geuzenmaand voegt in de weken rond de uitreiking, artistieke en educatieve elementen toe om zo de herinnering aan het Geuzenverleden voor Vlaardingen te versterken.
 

Maand vol activiteiten

Op initiatief van stichting Metamorphose, hebben veel Vlaardingse culturele en maatschappelijke organisaties gezorgd voor een uitgebreide activiteitenkalender. Geïnspireerd door het thema 'Journalistieke Vrijheid' vindt u films in Filmtheater Het Zeepaard, exposities in Kade 40, Streekmuseum Jan Anderson en de Stadsgehoorzaal, staat de democratiefabriek in de Bibliotheek, houdt Kronoz een filosofisch café, zijn er kunstroutes door de stad en nog ruim 20 activiteiten. Bijna alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor een compleet overzicht op www.geuzenmaand.nl.

Jan Eikelboom, oorlogsverslaggever bij tv-programma Nieuwsuur en schrijver van boeken over journalistiek, gaat tijdens een lezing in de Windwijzer op woensdag 4 maart in op de vraag 'bestaat onafhankelijke journalistiek?' Na de pauze leidt ds. Jan de Geus de discussie. Muziek door Ed Boender en Djembé-groep Bambata. Burgemeester Blase geeft het officiële startsein voor de Geuzenmaand. Aanvang 19.30 uur, toegang is gratis.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date